6 z 14
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Twaróg kojarzy się z dietetycznym jedzeniem. Często stanowi...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/11/24/644b82030a4ff_o_large.jpg)
fot. Racool_studio/freepik
Te produkty nasilają cellulit. Unikaj ich, jeżeli nie chcesz mieć pomarańczowej skórki. Sprawdź, dlaczego powstaje cellulit
Produkty, które nasilają cellulit: twaróg
Twaróg kojarzy się z dietetycznym jedzeniem. Często stanowi niskokaloryczną i niskotłuszczową przekąskę między posiłkami, jednak w walce z cellulitem należy go unikać. Twaróg zawiera ciężkostrawne białko (kazeinę), nie jest wolny od naturalnych zwierzęcych hormonów i zawiera wysoki poziom sodu, który pogarsza krążenie krwi i sprzyja zatrzymywaniu wody – a w konsekwencji cellulitowi.