Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Owoce i warzywa cieszyły się dużym powodzeniem na targu w Opatowie. Co kupowano i w jakich cenach w środę, 4 października?

Sandra Krakowiak
Sandra Krakowiak
Mały ruch na targu w Opatowie. Najchętniej kupujemy warzywa i owoce. W jakiej cenie, sprawdź na kolejnych slajdach
Mały ruch na targu w Opatowie. Najchętniej kupujemy warzywa i owoce. W jakiej cenie, sprawdź na kolejnych slajdach Sandra Krakowiak
W środę, 4 października mało osób wybrało się na zakupy na opatowskiej Targowisko Miejskie. Najchętniej jednak kupujemy warzywa i owoce. W jakiej cenie?

Jak wyglądał handel na targu w Opatowie w środę, 4 października?

Mały ruch na targu w Opatowie można było zaobserwować w środę, 4 października. Najchętniej jednak kupujemy warzywa i owoce i właśnie w tej w części opatowskiego targowiska można zauważyć więcej kupujących.

Kupujemy zazwyczaj marchew i pietruszkę, które są odpowiednio w cenie 4 i 6 złotych, ziemniaki po 2,50 groszy, sporym powodzeniem cieszą się jabłka w cenie od 3 do 4 złotych w zależności od odmiany. Za kilogram papryki trzeba zapłacić około 7 złotych, pomidory 7 złotych, ogórki gruntowe 6,50 groszy.

Nadal chętnie kupujemy śliwki, których cena jest wyższa niż przed tygodniem, bo za kilogram śliwki węgierki zapłacić musimy nawet 6 złotych.

Możemy także kupić orzechy włoskie w cenie od 6 do 10 złotych oraz laskowego za około 12 złotych za kilogram. Za świeże, wiejskie jaja trzeba zapłacić 1, 40 groszy a za swojską kurę od 30 do 50 złotych.

W sprzedaży są suszone grzyby: podgrzybki 30 złotych za sznur, a prawdziwki 40 złotych.

Sporym zainteresowaniem cieszy się także kapusta, oczywiście na kiszenie. Za kilogram poszatkowanej kapusty trzeba zapłacić 2 złote.

W galerii zdjęć zobaczcie jakie owoce i warzywa oferowano na targu w Opatowie w środę, 4 października

Pojawiły się także pyszne oleje: rzepakowy i lniany, z tegorocznego tłoczenia. Butelka, półlitrowa oleju rzepakowego kosztuje 20 złotych. Olej rzepakowy to jeden z bardziej zdrowych olejów. Do wyprodukowania 1 litra tego oleju, należy zużyć około 3 kilogramów rośliny. Zawiera wartościowy dla organizmu kwas oleinowy, linolowy oraz linolenowy. Oba kwasy pozytywnie wpływają na pracę mięśnia sercowego, działanie całego układu krwionośnego, funkcjonowanie nerek czy na stan skóry. Tłuszcze omega-3 mają również kluczowe znaczenie dla zdrowia mózgu.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na opatow.naszemiasto.pl Nasze Miasto