MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki...
fot. Iwona Zasuwa

Zrób pyszne owocowe przetwory bez cukru. Zachowasz smak lata i zyskasz zdrową przekąskę. Wypróbuj proste przepisy z sezonowych owoców

Brzoskwinie z rozmarynem

Składniki
▪ 3 kg brzoskwiń,
▪ 5 gałązek świeżego rozmarynu,
▪ 4 łyżeczki soku z cytryny,
▪ 2 łyżeczki skórki otartej z ekologicznej cytryny,
▪ 3 łyżeczki proszku agar-agar (opcjonalnie),
▪ syrop klonowy (opcjonalnie).

Przygotowanie
1. Umyj brzoskwinie, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki.
2. Usuń pestki brzoskwiń, a miąższ pokrój drobno lub zmiksuj i zagotuj z sokiem z cytryny.
3. Zbierz pianę z garnka, dodaj gałązki rozmarynu i skórkę z cytryny, po czym gotuj
do odparowania wody (ew. dodaj agar wymieszany z odrobiną wody i gotuj ok. 15 min).
4. Przełóż masę do słoiczków i pasteryzuj w piekarniku w temperaturze 170 stopni Celsjusza, przez
15 minut od zagotowania.

Zobacz również

Nowy sprzęt dla szpitalnego oddziału ratunkowego w Oświęcimiu

Nowy sprzęt dla szpitalnego oddziału ratunkowego w Oświęcimiu

Jest nowa prezes Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej w Szczecinku

Jest nowa prezes Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej w Szczecinku

Polecamy

Dodają tę pastę do kawy. Sekret urody i sposób na odchudzanie prosto z Grecji

Dodają tę pastę do kawy. Sekret urody i sposób na odchudzanie prosto z Grecji

Moje wielkie polskie wesele, czyli jak zorganizować ślub bez finansowej katastrofy?

Moje wielkie polskie wesele, czyli jak zorganizować ślub bez finansowej katastrofy?

Najlepsza zupa soczewicowa. Zrobisz ją w jednym garnku

Najlepsza zupa soczewicowa. Zrobisz ją w jednym garnku